تبلیغات
پرورش گل و درختچه زینتی - چینه سرمایی در یخچال

پرورش گل و درختچه زینتی

در وب نویسی کپی کردن کار دیگران و شیوه نگارش آنها ارزشی ندارد. خودتان باشید!

چینه سرمایی در یخچال

بذرهای خشک، باید پیش از چینه سرمایی در یخچال، بطور کامل آبگیری کرده باشند. در دماهای زیاد، خیساندن به مدت 12 تا 24 ساعت برای بذرهایی که پوسته بذر یا پوشش سخت ندارند، ممکن است کافی باشد. در مورد بذرهایی که در درون بر یا فرابر سخت محصور هستند زمان بیشتری یعنی 3 روز تا یک هفته یا بیشتر همراه با تهویه، ممکن است لازم باشد. آبشویی بذرها در زیر جریان آب نیز می تواند انجام گیرد، یا می توان بذرها را بطور متناوب 12 ساعت خیس کرده و 12 ساعت خارج آب نگاهداشت.

پس از خیساندن، بطور معمول بذرها را در تمام دوران چینه سرمائی، با محیطی که رطوبت را نگه می دارد، آمیخته می کنند. برای این کار هر محیطی که رطوبت را نگهدارد، تهویه داشته باشد و حاوی مواد سمی نباشد، مناسب است. محیط کشت، در برگیرنده ی ماسه خوب شسته شده، پیت خزه، خزه اسفاگنوم خرد شده( الک شده با ذرات 0.6 تا 1 سانتی متر و حذف ذرات کوچکتر)، ورمی کولایت و خاک رنده پوسیده شده می باشد. خاک رنده تازه، ممکن است حاوی مواد سمی باشد. یک محیط کشت خوب، می تواند آمیخته ای از یک قسمت ماسه درشت و یک قسمت پیت خزه و یا یک قسمت پرلایت و یک قسمت پیت باشد که مروطب شده و پیش از بکارگیری، به مدت 24 ساعت نگهداری شده باشد. هر محیط کشتی که بکار می رود، باید مرطوب باشد ولی نباید آنقدر خیس باشد که با فشار دادن آن، آب خارج شود.

بذرها را به مقدار یک تا سه برابر حجمشان، با محیط کشت آمیخته می شوند و یا آنها را به صورت لایه هایی قرار داده و روی هر لایه، لایه ای از محیط کشت، به همان ضخامت، قرار می دهند. ظرف های مناسب این کار، عبارت از جعبه، قوطی، بطری های دهان گشاد و بزرگ با درب سوراخدار و یا هر ظرف دیگری که تهویه داشته و بذر را از خشکی و آسیب جوندگان، محافظت کند. کیسه های پلاستیکی همراه یا بدون محیط کشت، برای این منظور ظرف ها مناسبی هستند. از قارچ کش ها نیز، می توان بعنوان محافظ بذر استفاده کرد.

دمای سرمادهی بطور معمول بین صفر تا 10 درجه سلسیوس است. در دماهای زیادتر، بذرها اغلب گرما دیده و یا بطور زودرس می تنژند. دماهای کمتر( کمی بالاتر از یخبندان) تنژیدن را به تعویق می اندازد. زمانی که برای کامل کردن دوره پس رسی لازم است، به نوع بذر و گاهی به توده ی بذری بخصوص، بستگی دارد. برای بیشتر بذرها، مدتی بین یک تا چهار ماه برای چینه سرمایی با دمای کم، لازم است. در طول این مدت، بذرها باید گاهگاه بررسی شوند و چنانچه خشک شده باشند، محیط کشت باید دوباره مرطوب شود.

هنگامی که تنژگی آغاز می شود، بذرها باید به دمای انباری کمتر، انتقال یافته و یا در آن کشت شوند. بذرهایی را که بایستی کاشته شوند، از ظرف ها خارج کرده و از محیط کشت، جدا می سازند. باید دقت شود که به بذرهای مرطوب آسیبی نرسد.

بهترین روش این است که از الکی که محیط کشت را از خود عبور می دهد، استفاده شود. این الک باید بذرها را در خود نگه دارد.

بطور معمول بذرها بدون آنکه خشک شوند، کشت می شوند، تا از آسیب دیدن و ورود به خفتگی ثانویه، پیشگیری شود.



[ سه شنبه 11 بهمن 1390 ] [ 12:07 ب.ظ ] [ مهندس شریفی ]

[ نظرات() ]